"Psa pomočnika prepoznamo po oprsnici z napisom Service Dog, pes pomočnik. Ko pes pomočnik spremlja svojega človeka, dela, zato ga brez dovoljenja lastnika ne ogovarjamo, božamo ali mu celo ponujamo priboljške. Za kakršnokoli interakcijo s psom prosimo za dovoljenje lastnika in potem delujemo po njegovih navodilih."
K9 Servis

Pes pomočnik za epileptike


Kako pomaga pes pomočnik za epileptike?


Psi pomočniki za epileptike zaznajo spremembo v zdravstvenem stanju osebe in tako:
  • opozarjajo osebo na spremembo zdravstvenega stanja oziroma na bližajoči se epileptični napad. To osebi omogoča, da se na napad pripravi (se vsede, uleže) oziroma pokliče nujno potrebno pomoč,
  • pes je izšolan, da v primeru napada poiščejo pomoč z glasnim laježem, opozarjanjem sosedov, ali
  • pokličejo nujno medicinsko pomoč z aktiviranjem daljinske naprave za klicanje.
Izšolan pes je v prvi fazi spremljevalec človeku in njegov zvest prijatelj, ki pa lahko reši življenje in marsikatero težavo. Znano je, da pes tudi ugodna vpliva na človekovo počutje in zdravje.

Potrebujete psa pomočnika za epileptika?


Če potrebujete in želite psa pomočnika, nemudoma izpolnite prijavnico in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto.

Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se