"Po 13. členu zakona o zaščiti živali imajo psi - vodiči slepih in psi - pomočniki invalidov skupaj s svojim skrbnikom vstop na vsa javna mesta in v sredstva javnega prevoza. Psom ni treba imeti nagobčnika na javnih mestih in v sredstvih javnega prevoza."
K9 Servis

Franc Šolar in Bea

Bea ni navadna psička. Prihaja iz rok vaditeljice psov pomočnikov ge. Maje Golob iz prijetne vasice Log nad Idrijo. Bea se je šolala ob strokovnem znanju ge. Maje za pomoč diabetikom, ki imamo probleme s pogostim padanjem ter hitrim prekomernim višanjem sladkorja v krvi.

Z Beo se nam je življenje v hiši polepšalo. Poleg redne vadbe, ki mora biti vsakodnevna za ohranjanje in izpopolnjevanje njenega že osvojenega znanja, skrbimo tudi za redno higieno in kondicijo.

Kot diabetik in srčno žilni bolnik je zame izredno pomembno vsakodnevno gibanje. S pridobitvijo psičke Bee, je konec mojega lenarjenja ter izgovorov na slabo vreme in še kaj. Bea hoče svoje, rabi gibanje. Že v nekaj dneh sva uskladila ritem, ko pride ura me z bistrim pogledom opozori, da je prišel čas sprehoda in vadbe. Tu ni več izgovorov. Vsaj štirikrat na dan sva na terenu. Se sprehajava in tudi vadiva vaje, ki sva jih dobila od ge. Maje.

Pri hiši imamo vsi radi živali, kajti delo in druženje z njimi nas sprošča in nam hkrati lepša življenje. Že pred Beo sva z ženo imelo psa, ki sva ga po izgubi zelo pogrešala. Z Beo pa sva zopet dobila v hišo sicer veliko obvezo, hkrati pa nepozabne trenutke, ki jih lahko doživiš v družbi psa.
Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto.

Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se