"Labradorec Moses je moj zvesti prijatelj, ki mi omogoča večjo samostojnost, tako doma, kot tudi na fakulteti. Starši me lažje pustijo samega doma, saj je tu Moses, ki mi pomaga. Z Mosesom odlično sodelujeva in upava, da bo najino prijateljstvo trajalo večno. Več o Jakobu in Mosesu
"

Jakob Škantelj, študent novinarstva

Psi pomočniki - psi, ki rešujejo življenja


Psi pomočniki so strokovno izšolani psi, ki so
  • družinski člani,
  • prijatelji in
  • pomočniki pri določenih nalogah.
V službi so 24 ur na dan in vse dni v letu. Ves čas so na razpolago tako za delo kot tudi za prijateljstvo. Človeku zagotavljajo stalno bližino in so njegov zvesti spremljevalec.

Vsi naši psi so temeljito preizkušeni in skrbno izbrani za posameznega prejemnika, saj lahko le tako izpolnjujejo vse potrebe posameznika.

V društvu K9 Servis sistematično šolamo pse pomočnike za osebe s posebnimi potrebami ter pse vodiče za slepe osebe.

Šolamo naslednje pse pomočnike:
Lahko tudi izšolamo psa za odkrivanje določenih bolezni (rak).

Vsi psi pomočniki, ki so se izšolali v društvu K9 Servis oziroma jih je za druga društva izšolala vaditeljica Maja Golob.

Donirajte za psa pomočnika


Donirate lahko neposredno na naš transakcijski račun  TRR 051008013088396. Vsak, ki bo doniral vsaj 15 € in posredoval izpolnjeno donatorsko izjavo oziroma izpolnil obrazec za včlanitev v društvo bo prejel donatorsko izkaznico s katero bo lahko uveljavljal popuste pri številnih podjetjih, ki so se pridružili naši akciji. Ostale možnosti sodelovanja z društvom K9 Servis.

Problematika psov pomočnikov


Zavod za zdravstveno zavarovanje RS pokrije stroške za psa pomočnika le slepim ljudem, gibalno oviranim pa ne. Nakup in šolanje takšnega psa pomeni za večino gibalno oviranih tako le še eno neizpolnjeno željo, ki pa je za njih ključ do samostojnosti. Prav tako pa to predstavlja finančno obremenitev za vaditelje, ki večinoma nabavijo psa že prej na svoje stroške in začnejo z njim že delati.

Vsi donatorji

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto.

Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se