"Labradorec Moses je moj zvesti prijatelj, ki mi omogoča večjo samostojnost, tako doma, kot tudi na fakulteti. Starši me lažje pustijo samega doma, saj je tu Moses, ki mi pomaga. Z Mosesom odlično sodelujeva in upava, da bo najino prijateljstvo trajalo večno. Več o Jakobu in Mosesu
"

Jakob Škantelj, študent novinarstva

Mantrailing

Mantrailing je sledenje psa po vonju človeka.

Mantrailing pes sledi človeškemu vonju naravno, instiktivno, sledi po zraku, ne po poškodbi tal ali stopinjah kot sledarski pes, ki je naučen, da sledi stopinjam in se od sledi ne oddaljuje.

Ta pristop omogoča, da pes zanesljivo deluje na večjih terenih, tudi urbanih okoljih, ki so sestavljeni iz asfaltnih in betonskih površin. Tovrstno sledenje veliko uporablja ameriška policija za iskanje kriminalcev, pobeglih kaznjencev, iskanje pogrešanih oseb. Najpogosteje uporabljajo pasmo Bloodhound (krvosledec), ki velja za eno najboljših pri njih, vendar je odvisno tudi od linije same pasme. 

Pes je sposoben zasledovati tudi človeka, ki se vozi v avtu, najti pogrešano osebo v trgovskem centru, indetificirati vonj na vozniškem sedežu in nato slediti osebi. 

Maja Golob dela  po metodi Kocher, ki jo je razvil Kevin Kocher, ki velja za enega najboljših v ZDA na področju mantrailinga. O mantrailingu je napisal knjigo: How to train a Police Bloodhound and scent discriminating patrol dog in je ustanovitelj organizacije The International Bloodhound Training Institute - INBTI katerega članica in inštruktorica
je tudi Golobova.

Kocherjeva metoda temelji na naslednjih principih:
-
natančno in dosledno slediti vonju točno določene osebe, neodvisno od okolja,                                                                                                  
- slediti vonju in ga ne iskati,
- pes pokaže, da določenega človeškega vonja ni v tem območju.

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto.

Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se